Nagyszínpad

2023. JÚNIUS 3. SZOMBAT

15:00

Cimbaliband

A 2008-ban alakult Cimbaliband minden évben tud valami különlegeset mutatni. A zenekar 11 nagylemezének zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal. A csapat népzenei múltjának köszönhetően a dalok alapját ez adja, megfűszerezve egy kis jazz műfajjal, egy kis latin zenével és balkáni ritmusokkal.

16:30

DÍJÁTADÓK - FŐZŐVERSENY, KINCSKERESŐ KALANDJÁTÉK, RAJZPÁLYÁZAT

„Befordultam a konyhára” főzőverseny, „János vitéz” rajzpályázat, „Kincskereső” kalandjáték eredményhirdetése.

16:40

Balkan Fanatik

A 2002-ben alakult producer duó tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve, Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket. A zenekar célja, a zenei kultúrák és stílusok megismertetése a hallgatósággal.

A 20. születésnapját ünneplő zenekar számtalan fellépésen van túl. Most a Duna Nap színpadán mutatják meg, hogy még mindig meg tudnak újulni, mert a korszakos dalaik mellett, új dalokkal is készülnek Torockóra.

19:00

Összetartozás koncert - Baricz Gergő, Dolhai Attila, Miller Zoltán és Keresztes Ildikó

A nap egyik zenei fénypontja az Összetartozás koncert, amelyen a fellépő előadók saját slágereiken túl, olyan dalokkal teremtenek felejthetetlen hangulatot, melyek kifejezik összetartozásunkat az István a király ikonikus dallamaitól kezdve, a Nélküled slágeréig. Fellép Keresztes Ildikó, Dolhai Attila, Miller Zoltán, Baricz Gergő.

21:00

Csík Zenekar

A Duna Nap záróakkordjaként fellépő Kossuth-díjjal is elismert Csík Zenekar nem ismeretlen az erdélyi közönség előtt. Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy már több mint 30 éve töretlen erővel, az idő múlásával nem törődve, nehézségeket leküzdve létezik és dolgozik. A részben népzenét, részben népzenei elemeket is felhasználó könnyű- és világzenét játszó Csík Zenekar, a magyar népzenei élet egyik meghatározó szereplője.

22:40

TŰZIJÁTÉK – A SZENT EFRÉM FÉRFIKAR ÉNEKE ÉLŐBEN KÍSÉRI A SZÍNPADRÓL

Hasonlóan a nagyszínpad emblematikus szerepéhez, a Duna Nap elengedhetetlen zárása a tűzijáték. 2023-ban csavartunk egyet a zenei aláfestésen, ezúttal nem előre összeállított, hanem élő zenei kíséretben élvezheti a közönség, az évről évre látványosabb, színesebb játékot.