MESEUDVAR

„Erdő, mező, hegy, völgy, falu… minden mesél itt. A mesék földje ez…”
/Benedek Elek/

A fesztivál pezsgésében meghitt zug várja a családokat, megpihenni vágyókat egy varázslatos helyen, a Meseudvarban, a mesék birodalmában. Az érzékekre nem csak a látvány, a varázs hat, de zenés programokkal a füleket is kényeztetjük. A programok interaktívak, mindenki aktív részese lehet az előadásnak és a bemutatóknak.

KÉZMŰVES-FOGLALKOZÁSOK, ARCFESTÉS, mesterségbemutatók

10:00-16:00

A gyerekek körében megunhatatlanok a kreativitást igénylő kézműves alkotások, melyek elkészítésében a Kolozsvári Manó Műhely nyújt számukra útmutatást, és segítséget, illetve a Kárpát-medence-szerte elismert mesterek érkeznek, hogy megmutassák, és kipróbáltassák tudományukat.

SZÖVÉS (ERDÉLY) – Czimbor Izabella
BÚTORFESTÉS (FELVIDÉK) – Csíki Virág
NEMEZELÉS ÉS SZAPPANDEKORÁLÁS (FELVIDÉK) – Popovits Judit
BEREGI KERESZTSZEMES HÍMZÉS (KÁRPÁTALJA) – Antal Györgyi
KÉKFESTÉS (MAGYARORSZÁG) – Győri Kékfestő Műhely
KARÁDI HÍMZÉS (MAGYARORSZÁG) – Karádi Hímzőkör
HANGSZERKÉSZÍTÉS (VAJDASÁG) – Micsik Béla

HANGSZERBEMUTATÓ – Micsik Béla, hangszerkészítő

11:00

Micsik Béla citerakészítő mester a Vajdaságból érkezik, hogy 13 népi hangszert ismertessen meg a közönséggel. Az ismertebb hangszerek mellett (mint a trombita vagy a citera), olyan népi hangszerek is megismerhetők, mint a doromb, a körtemuzsika és a tekerő. A hangszerek varászlatos világa akár egy időutazással is felér, hiszen egyik-másik a nagyszülők, dédszülők gyermekkori játékainak világába repít.

MÓKÁZÓ EGYÜTTES – INTERAKTÍV gyerekkoncert

12:00

Dallal, tánccal fűszerezett mesejáték, amelyen a gyerekek nem csak passzív résztvevői az előadásnak: a mese fonalát ők is felvehetik, egy-egy szereplő bőrébe maguk is belebújhatnak, interaktív módon élve át a mese varázsát.