Kiállítás

2024-ben immár a 10. születésnapját ünnepli a Duna-Ház és a Duna Napok. Nosztalgikus időutazás az elmúlt 10 év kiemelt és emlékezetes pillanatait felidéző kiállítással.
A Duna Napok elmaradhatatlan kulturális programja a nemzeti összetartozásunkat jelképező kiállítás. A kiállítások sorát 2017-ben a labdarúgás-történeti „Jó estét, jó szurkolást” című tárlat nyitotta, amely a magyar foci nagyjainak – Puskás Ferenc, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő – relikviáit mutatta be. Ezt követte a „Hogy volt?!“ pillanatképek a magyar közmédia történetéből című tárlat, amely a Magyar Televízió, a Duna Televízió, a Magyar Rádió és a Magyar Távirati Iroda múltját mutatta be számos emblematikus mozzanat és médiatörténeti kuriózum megjelenítésével.

A szabadtéri molinókon megjelentek már az erdélyi szellemi élet kimagasló egyéniségei, évszázadokat átívelve tisztelgett az összeállítás erdélyi magyar költők előtt, de Orbán Balázs legismertebb művét, a Székelyföld leírását is rendhagyó módon dolgozta fel.
Megjelentek az installációkon a koronázási ékszerek, a magyar állam nemzeti ereklyéi, a mindenkori államhatalom szimbólumai, a legfőbb koronázási jelvények és azok története, különleges módon kerültek bemutatásra történelmi nagyjaink gondolatai, egy-egy ismert város, helység archív képével.