Gyerekprogramok

JÚNIUS 1. SZOMBAT

2024. június 1-jén a Duna-Ház és a Duna Napok születésnapja mellett a gyermekeket is ünnepeljük. Hagyománynak tekinthető ügyességi- és kézműves foglalkozások, íjászat, mesterségbemutatók, a kincskereső- és népi kalandjátékok mellett új helyszínen újdonságokkal is találkozhatnak a családok.

Meseudvar

10:00-16:00 Meseudvar

A Meseudvar díszletein keresztül a képernyőről ismert mesék világába csöppenhetnek kicsik és nagyok. Vajon Pom Pom egyik jelenete elevenedik meg? Vagy Misi Mókussal lehet majd találkozni? Ez legyen a mi születésnapi meglepetésünk.

Íjászat

10:00-16:00 polgármesteri hivatal udvara

A Torockói Íjász Szer irányításával a kicsiny vitézek a Kriza János Művelődési Ház VAGY művelődési ház udvarán tehetik próbára erejüket, pontos célzótudományukat, ügyességüket.

KINCSKERESŐ KALANDJÁTÉK

10:00-16:00 játszótér (Regisztráció)

Immár hagyománynak számít a Duna Napokon a kincskereső kalandjáték, amelynek témája évről évre változik, népszerűsége pedig folyamatosan növekszik. Idén mi más is állhatna a feladatok fókuszában, mint a Duna Napok 10 éves jubileuma. A játék a rendezvény területén, több állomáson található, nem csak a Tündérkert területére korlátozódik.

KÉZMŰVES-FOGLALKOZÁSOK, ARCFESTÉS

10:00-16:00 meseudvar

A gyerekek körében megunhatatlanok a kreativitást igénylő kézműves alkotások, melyek elkészítésében a Kolozsvári Manó Műhely nyújt számukra útmutatást, és segítséget.

MESTERSÉGBEMUTATÓK

10:00-16:00 meseudvar

2023 sikerén felbuzdulva, a Kárpát-medence-szerte elismert mesterek érkeznek, hogy megmutassák, és kipróbáltassák tudományukat. 

SZÖVÉS (ERDÉLY) – Czimbor Izabella
BÚTORFESTÉS (FELVIDÉK) – Csíki Virág
NEMEZELÉS ÉS SZAPPANDEKORÁLÁS (FELVIDÉK) – Popovits Judit
BEREGI KERESZTSZEMES HÍMZÉS (KÁRPÁTALJA) – Antal Györgyi
KÉKFESTÉS (MAGYARORSZÁG) – Győri Kékfestő Műhely
KARÁDI HÍMZÉS (MAGYARORSZÁG) – Karádi Hímzőkör
HANGSZERKÉSZÍTÉS (VAJDASÁG) – Micsik Béla
GYÖNGYFŰZÉS (VAJDASÁG) – Torjai Zita Katalin

HANGSZERBEMUTATÓ – Micsik Béla, hangszerkészítő

11:00 Meseudvar

Micsik Béla citerakészítő mester a Vajdaságból érkezik, hogy 13 népi hangszert ismertessen meg a közönséggel. Az ismertebb hangszerek mellett (mint a trombita vagy a citera), olyan népi hangszerek is megismerhetők, mint a doromb, a körtemuzsika és a tekerő. A hangszerek varászlatos világa akár egy időutazással is felér, hiszen egyik-másik a nagyszülők, dédszülők gyermekkori játékainak világába repít.

INTERAKTÍV GYEREKKONCERT A MÓKÁZÓ EGYÜTTES ELŐADÁSÁBAN

12:00 Meseudvar

Dallal, tánccal fűszerezett mesejáték, amelyen a gyerekek nem csak passzív résztvevői az előadásnak: a mese fonalát ők is felvehetik, egy-egy szereplő bőrébe maguk is belebújhatnak, interaktív módon élve át a mese varázsát.

KALÁKA KONCERT

14:00 Nagyszínpad

Generációk kedvence, a Kaláka zenekar idén először látogat el Torockóra, hogy koncertjükkel megörvendeztessenek kicsiket és nagyokat.

TEKERGŐ MESEÖSVÉNY

11:00; 15:00 REGISZTRÁCIÓ A JÁTSZÓTÉREN

A mese világa mindig izgalmas, varázslatos, hát még ha bele is csöppenhetünk, és aktív részesei lehetünk! 

A Tekergő meseösvény két időpontban indul előzetes regisztráció alapján. 

Tekergő Meseösvény Közhasznú Egyesület / DUNA NAPOK 2024 Május 31.- Június 2.