Futóverseny

10 éves a torockói Duna Napok és a Duna-Ház!

Fuss a kétszer felkelő nap sugaraiban, majd kapcsolódj be a jubileumi rendezvény programjaiba!

futoverseny


A 10. évfordulóra szervezett futóversenyt ajánljuk azoknak, akik szívesen mozognak a természetben, és azoknak is, akik összemérnék felkészültségüket.

A pálya tíz kilométere alkalmas mind a rendszeresen sportolóknak, mind azoknak, akik szárnyaikat bontogatják a terepfutás területén.

A pálya nem igényel technikai felkészültséget, és nem jelent kihívást azoknak sem, akik rendszeresen mozognak, de még sose vettek részt hasonló megmérettetésen.

A versenyre nevezettek befutási idejük függvényében, összetettben és korcsoportonként is díjban részesülnek.

A barátságos terep, a kiemelkedő látványok nyújtotta élmény miatt a táv teljesítménytúra formájában is teljesíthető, így a családokat, túrázást kedvelőket is bátorítjuk a részvételre! A teljesítménytúrázók eredményeit nem rangsoroljuk. A pálya teljesítésének elismeréseként a regisztrált személyek befutóérmét és oklevelet kapnak.  

A futóverseny és a teljesítménytúra indulói létszáma korlátozott, regisztrálni május 24-ig a lenti elérhetőségen lehet.

A pálya hossza 10 km, összes szintemelkedés 320 méter.

A pálya Torockó központjából indul. A résztvevők a Főtérről balra térve az Ordaskő felé veszik az irányt, az Ordaskő alatt elhaladva megpillanthatják a torockószentgyörgyi várat. Miután átkelnek a megyei úton, a Székelykő felé kanyarodnak. Előbb a Kőlyuk, majd a Székelykő nagyárka alatt haladnak végig a mezőn, végül a régi malom mellett érkeznek be a célba, ahol átvehetik a befutó érméket és elfogyaszthatják a hagyományos gulyást.

Pálya: https://www.plotaroute.com/route/2559318

A szervezők: 10. Duna Napok és a RupicapraTeam

Regisztráció: https://my-run.ro/race-pay/?contestId=202

A regisztráció határideje 2024. május 24. A fennmaradó helyekre a helyszínen lehet regisztrálni.